Rehab Igalo Igalo
Start Behandlingsresor Semester i Igalo Information Bilder

Behandlingsresor

Våra behandlingsresor går till Igalo i Montenegro vid Adriatiska havet. De som reser och anlitar oss är landsting, reumatikerföreningar samt privatpersoner. Behandlingen omfattar psoriasis, atopiskt eksem, reumatologisk rehabilitering för vuxna, barn och ungdomar samt rehabilitering av MS-patienter med lättare funktionsnedsättning. Vårdperioden är, med tanke på sol och värmeperioden, april till oktober. Det är även den perioden som norska patienter årligen besöker Institut Igalo.

Institut Igalo är det största institutet för multidisciplinär rehabilitering, fysisk och förebyggande behandling, thalasso-terapi och europeisk spa-behandling i Medelhavsområdet. Institutet är en av de ledande institutionerna inom fysisk rehabilitering och har blivit ett internationellt center inom det området. Institut Igalo är ansluten till Montenegros universitet, samt Podgorica Medical School.

Inomhusgymnastik i gruppInstitutet grundades 1949 av Montenegros hälsodepartement och blev ett aktiebolag 1996. Hotell Institut Igalo, som byggdes 1986, samarbetar sedan 1976 med den norska staten (genom Rikshospitalet i Oslo) och har sedan dess behandlat över 35 000 norska patienter.

Varje patient kommer att ha tillgång till läkare, sjuksköterska, arbetsterapeut och sjukgymnast. All sjukvårdspersonal har förutom formell och generell kompetens även spetskunskap och erfarenhet av diagnostik, vård och behandling av de inflammatoriska reumatiska sjukdomar och psoriasis som klimatvården avser. även psykologer finns att tillgå.

Medicinskt ansvarig på institutet är Dr. Marina Delic.

Igalo som resmål är mycket lämpligt för reumatiker och psoriasispatienter på grund av det mycket lämpliga klimatet. Värme, sol och lagom luftfuktighet är utmärkande för just klimatet under tiden april till oktober. Infektionsrisken vad avser mag- och tarminfektioner är låg och ingen förebyggande vaccination erfordras. Dessutom är den personliga säkerheten vid resmålet med omgivning mycket god.

Om man är intresserad av att göra utflykter till intressanta platser i närområdet, finns det flera arrangörer av sådana resor i Igalo. I anknytning till Institutet finns t ex INIG, som anordnar resor mot en rimlig kostnad. INIG erbjuder ett varierande fritidsutbud och har ofta svensk- eller norsktalande guide på sina resor. Resmålen kan variera från säsong till säsong, men en utflykt till "Adriatiska havets pärla", Dubrovnik i Kroatien, som ligger ca 45 km från Igalo, ingår alltid i reseutbudet. Resor till andra platser vid Adriatiska havet arrangeras varje vecka, t ex till den vackra Kotorbukten.

Igalo ligger intill den gamla staden Herceg Novi. Det finns en cirka 5 km lång strandpromenad mellan Igalo och Herceg Novi. Där finns tillgång till förströelser t ex restauranger, serveringar och affärer. Från hotellet är det bara ett par hundra meter ner till stranden vid Adriatiska havet.

HotellrumBoendet är beläget inom anläggningen i rymliga hotellrum. För dem som reser på en resa som bekostas av landstinget ingår enkelrum utan extra kostnad. Hotellet tillhandahåller speciell kost för patienter med särskilda medicinska eller religiösa krav, i allmänhet utan salt och oljesyror, (för hjärta, lever, mage, diabetes etc.) Vegetarisk mat finns i stort urval och dessutom finns speciell antiallergisk kost. Vegan-, laktovegetarisk-, glutenfri och diabeteskost finns också att tillgå på hotellet.

Hotellet tar maximalt emot 410 gäster. Det finns både dubbel- och enkelrum på hotellet, där två tredjedelar är eller kan fungera som enkelrum. Samtliga rum har luftkonditionering och de flesta av rummen har havsutsikt. Receptionen är öppen dygnet runt med engelsktalande personal. Flera restauranger är tillgängliga, både buffé- och à la carte-restauranger. Både små och stora mötesrum finns tillgängliga på hotellet, och de är rullstolsanpassade. Rummen är stora och har två rymliga garderober. Därmed är vi övertygade om att inkvarteringen sker i för patienterna lämpliga lokaler.

 

Behandlingsresor
Behandlingar
 
 
 
<empty>
Kantatvägen 5
131 40 Nacka
Rehab Igalo AB
rehabigalo@telia.com
08 - 601 31 61
0703 - 93 62 50